יום שלישי, 24 בינואר 2012

מרק פיוז'ן הודו-איטלקי או: מרק קופסאות השימורים המהיר בעולם


אז יש לי קטע עם מרקי עגבניות. לא כי עגבניות הן אהבת חיי (אם כי הן אהבה גדולה בעונה, שהיא לא עכשיו) כמו שהן מגיעות לכל סופר בקופסאות שימורים בייבוא סדיר מאיטליה, באיכות שעולה בהרבה על אלו הטריות כרגע, ללא חומרי שימור ובמחיר סביר לחלוטין.

ואני אוהבת מרקים, רק שקצת נמאס לי מהצירופים האיטלקיים/ימתיכוניים השגורים. המרק הזה, פרט לעובדה שהוא לוקח בדיוק 5 דקות הכנה (לא כולל בישול, אבל לא עבודה – לא סופרים) הוא הברקה – הוא סמיך – הייתי אומרת קטיפתי אפילו, אבל איכסה על המילה הזאת – ומשביע, ועשיר בטעמים פחות שגרתיים מהרגיל.

הרבה חומרים, הרבה מילים – אבל כלום עבודה.
צריך [לשתי מנות נדיבות, זה מרק קטן]:
1 כף שמן זית
5 שיני שום (אצלי אין דבר כזה, יותר מדי שום. בעיקר לא עם עגבניות. כמובן שאפשר פחות)
פרוסה יפה של ג'ינג'ר טרי
1 כפית מחית קארי צהובה (יש בחנויות אסיאתיות או טבע. יש גם בטיב טעם לפעמים. אפשר להחליף בכפית גדושה של אבקת קארי איכותית)
1 קופסת עגבניות תמר שלמות (400 גר')
1 קופסת שעועית לבנה ענקית (שמגיעה ברוטב עגבניות דוחה שיש לשטוף היטב), או כל 1 כוס של כל שעועית מבושלת אחרת.
1 כף רסק עגבניות
1 כפית סוכר
מלח
צ'ילי גרוס או רוטב צ'ילי חריף לפי הטעם
מים בכמות קופסת העגבניות הריקה
½ כוס פסטה – אופציונלי. תלוי כמה אתם רעבים.

לעבודה:
  1. חותכים את שיני השום והג'ינג'ר לחתיכות גסות (ממילא נרסק את המרק עוד מעט) ומניחים בסיר קר עם כף השמן. עכשיו מניחים על הכיריים ומתחילים לחמם על אש בינונית. הסיבה לסדר העניינים המשונה הזה היא שיטה איטלקית יעילה מאד, אם אתם לא תתרנים – שום נשרף במהירות הבזק, וכשהוא שרוף הוא מגעיל. כשהשום מתחמם יחד עם השמן, הריח מבשר לנו בדיוק מתי הוא מוכן ואפשר להמשיך.
  2. אז ברגע שריח שום נפלא עולה מהסיר, מוסיפים את מחית או אבקת הקארי וחצי מכמות השעועית ומטגנים ביחד עוד דקה-שתיים.
  3. מוסיפים את העגבניות, הרסק, המים הסוכר והמלח ומביאים לרתיחה.
  4. מרסקים את המרק בבלנדר מוט ישר בתוך הסיר ומתקנים תיבול.
  5. מורידים לאש קטנה ומוסיפים את שארית השעועית ואת הפסטה (אם רוצים פסטה) וממשיכים לבשל רק עד שהפסטה מוכנה, כ-10 דקות.

הערות:
  • אם אתם כמוני, אוהבים את השילוב של ירוק עם אדום, למרק הזה אין חוקים. הוא מקבל בברכה בזיליקום, טימין, רוזמרין, פטרוזיליה או כוסברה. האחרונה היא ההעדפה האישית שלי, אבל טימין הוא מה שצומח לי הכי יפה באדנית כרגע.
  • גם אם לא נראה לכם הגיוני, לאור התיבול ההודי, המרק הזה ממש לא מתנגד גם לכמה שבבי פרמזן מעל. הכי פיוז'ן.

           







4 תגובות:

  1. נשמע טעים, השילוב של השעועית והקארי.
    אני לא בטוחה על הפרמז'ן :)

    השבמחק
    תשובות
    1. תתפלאי. זה סתם חסם פסיכולוגי. אני למעשה גיררתי קצת מנצ'גו (כי זה מה שהיה לי) סתם כי אני מתה על קצת גבינה מגוררת במרקי עגבניות, וגם אני התפלאתי.

      מחק
    2. אני לא מתה על גבינה מגוררת במרק שלי אניווי. וגם לא כל כך חסידה של פרמז'ן. אולי נדב הוא האיש לדבר איתו על זה :)

      מחק
    3. זה כבר סיפור אחר:)

      מחק