יום שני, 5 בנובמבר 2012

אין ביצים? תאכלו עוגיות שוקולד צ'יפס


למרות שאני לא ממש-לגמרי טבעונית, ביצים הן מצרך נדיר אצלי במקרר ולו רק בגלל חיי המדף הקצרים שלהן – ארבע מתוך כל שישיה היו לרוב מסיימות את חייהן בפח מחוסר שימוש – אבל לא אכחיש שגם לא בא לי לקחת חלק בתעשייה הדי מזוויעה שמייצרת אותן.
מבלי להיכנס לענייני טבעונות-בעד-ונגד, שווה להחזיק בבית קצת פשתן טחון כי הוא לא יקר, נשמר לטווח ארוך (מינוס כל מיני ויטמינים שלא מעניינים כרגע) ובעיקר כי כף אחת ממנו מהווה תחליף לגמרי ראוי לביצה במאפים (מן הסתם, כאלה שלא דורשים הקצפה של הביצים. לזה יש פתרונות אחרים). כמו למשל בעוגיות האלה, שהן סבבה לגמרי.

בואו נעשה כאילו יש ספל קפה נונשלנטי ברקע ונתעלם מהעובדה שאין לי מצלמה, או אור בבית, אוקיי?

המקור מבעיקר מתוק - טבעוני – האתר הכי לא מעוצב בעולם, אבל יש בו מיליון ואחד מתכונים למתוקים (וגם כמה מלוחים) בלי אף ביצה אחת.

חומרים יבשים:
כוס קמח לבן או מלא או שילוב
1 כפית אבקת אפייה
חצי כפית  סודה לשתייה
קורט מלח
½ כוס שוקולד צ'יפס (ואגוזים, וקליפות תפוזים מיובשות, ומה שאתם אוהבים בעוגיות שלכם)
חומרים רטובים:
½ כוס סוכר חום
3 כפות שמן
1/3 כוס חלב סויה
1 כף פשתן טחון
תמצית ווניל
הכנה:
לחמם את התנור ל-175 מעלות.
לערבב את החומרים היבשים בקערה.
לערבב היטב את החומרים הרטובים בקערה גדולה אחרת.
לשפוך את קערת היבשים לקערת הרטובים.
לערבב עם כף, רק עד שמתאחד ולא יותר. מתקבל בצק נוקשה.
אם הבצק לא מתאחד ונשארים פירורים, אפשר להוסיף עוד כף חלב סויה עד שהבצק מתאחד.
בעזרת כף גלידה יוצרים עוגיות ומניחים על תבנית במרווחים.
אופים כ-12 דקות עד שהעוגיות תפוחות וזהובות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה