היה לי שבוע מטורף שנגמר בערב השקה מוצלח, שמוכיח שיש נסים בעולם ואם יש אלוהים היא קצת מחבבת אותי. אולי כי דקה וחצי לפני פתיחת הדלתות לקהל עדיין התמודדנו עם תקלות מתקלות שונות ובעיקר התפללנו, למי שלזה לא יהיה, ומי שזה לא יהיה שמעה.
היום אני מתאוששת. חוץ מגיחה קצרה לקניות הכרחיות, המרחק הגדול ביותר שאני הולכת לגמוע בסוף השבוע הזה הוא זה שבין המיטה לספה.
את המרק שבכותרת אני מכינה תוך כדי כתיבה. הוא דורש קצת זמן, אבל מינימום התעסקות בחומרים ולכן הכי מתאים ליום עצלולי שכזה.
צריך:
2 כפות שמן זית
2 שיני שום פרוסות
כ-250-300 גרם עגבניות שרי אדומות ובשלות (ואם אתם עוד מוצאים שרי תמר, שיחקתם אותה)
½ מיכל קטן של רסק עגבניות
2 שומר (אם יש להם עלים דמויי שמיר - לשמור אותם לסוף)
2 שומר (אם יש להם עלים דמויי שמיר - לשמור אותם לסוף)
1 כפית סוכר
1 כף חומץ בלסמי
2 כפות יין לבן
מלח
פלפל
2 כוסות מים
כמה עלי נענע טרייה או ½ כפית של מיובשת
חופן פסטה יבשה קטנה (סלילים, פרפרים או קונכיות)
לעבודה:
- מחממים תנור לחום גבוה (כ-250 מעלות) ומרפדים תבנית בנייר אפיה עליו מזליפים כף שמן זית.
- חותכים את השומר לרבעים, מסירים את המרכז הקשה ומסדרים את הרבעים בתבנית. מפזרים מעט מלח, פלפל ו-2 כפות יין לבן. מכניסים לתנור לחצי שעה.
- מחממים כף שמן זית בסיר קטן ומוסיפים את עגבניות השרי השלמות. כן, אפשר לחתוך, אבל אני התעצלתי אז אפשר גם לא. זה רק מאריך מעט את הבישול. מדי פעם מנענעים קלות את הסיר עד שקליפת העגבניות מתחילה להתקמט ולהתבקע, ואז מוסיפים את השום הפרוס, ומועכים מעט את העגבניות בכף עד שיתחילו להגיר נוזלים.
- מקץ כרבע שעה של בחישה ומעיכה כל העסק יהפוך לרוטב עגבניות. זה הזמן להוסיף את המים ורסק העגבניות, לתבל במלח, פלפל, סוכר וחומץ בלסמי ולהביא לרתיחה.
- כעת אפשר לבלנדר את המרק בבלנדר מוט ולתקן תיבול. לא חובה. אני בלינדרתי.
- בינתיים גם השומר אמור להיות מוכן (מוכן זה חרוך בקצות העלים וחצי רך. הוא יתרכך לגמרי בהמשך הבישול, אל דאגה) מוציאים אותו מהתנור שיצטנן קצת, פורסים לפרוסות דקות ומוסיפים לסיר יחד עם עלי השמיר שלו ששמרנו (אם שמרנו), הנענע והפסטה.
- מבשלים 10 דקות נוספות עד שהפסטה מוכנה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה