יום שבת, 22 באוקטובר 2011

מרק עגבניות וירקות צלויים


אם כי מעילים ומגפיים הם עדיין חזון רחוק, מזג האוויר – לפחות בערבים - כבר לגמרי מאפשר חזרה לאזור הכיריים. לא לשום דבר מורכב מדי בינתיים, אבל בוודאי למרק העצלני-אך-מוצלח הזה.

צריך:
2 כפות שמן זית
1 בצל
2 שיני שום
1 גזר
1 קופסת שימורי עגבניות תמר שלמות במיץ עגבניות
1 רסק עגבניות קטן
1 כפית סוכר
1 כף חומץ בלזמי
מלח
פלפל
מים
ירקות אופציונליים לצלייה: חציל, פלפל, זוקיני, קישואים, פטריות, שומר, כרובית
אורגנו\טימין/רוזמרין/בזיליקום – אחד מה או כל שילוב שבא לכם
1 כוס פסטה יבשה קטנה (סלילים, פרפרים או קונכיות)

לעבודה:
  1. מחממים תנור לחום בינוני (כ-220 מעלות) ומרפדים תבנית בנייר אפיה עליו מזליפים כף שמן זית
  2. חותכים את הירקות המיועדים לצלייה (כל אחד לחוד או כולם ביחד, או כל ירק אחר שבא לכם) לקוביות ומניחים בתבנית, מנערים קלות לערבוב עם השמן ומכניסים לתנור. אופים כחצי שעה עד שהירקות חרוכים מעט. הם לא צריכים להתרכך ואין צורך בתיבול.
  3. מחממים כף שמן זית בסיר ומאדים את הבצל עד שקיפות
  4. מוסיפים את השום והגזר וממשיכים לאדות כ-5 דקות
  5. מוסיפים לסיר את קופסת שימורי העגבניות ורסק העגבניות, ממלאים את קופסת השימורים הריקה במים 3 פעמים ומוסיפים לסיר. מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה.
  6. טוחנים את תכולת הסיר בבלנדר מוט ומתבלים במלח, פלפל, חומץ בלסמי ועשבי תיבול.
  7. מוציאים מהתנור את תבנית הירקות שבינתיים הספיקו להיחרך ומוסיפים אותם למרק המבעבע.
  8. מבשלים עוד כחצי שעה דקות על אש קטנה, ומוסיפים את הפסטה כ-10 דקות לפני תום הבישול.
  9. כמו בכל מנה שכוללת עגבניות ופסטה, שביבי פרמזן וזילוף שמן זית על המנה יעשו אותה שמחה באמת.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה