יום שישי, 12 באוקטובר 2012

המבורגר שעועית שחורה

לחמניית אולי-חיטה-מלאה קלויה קלות במחבת פסים

הבוקר מצאתי בסופר לחמניה עגולה מחיטה מלאה. מעולם לא ראיתי כזאת קודם. הסופר אמנם שופע מיני לחמניות חיטה מלאה (חלקן חומות כהות – סימן מובהק לקמח לבן צבוע בצבע מאכל), אבל זו פעם ראשונה שאני נתקלת בלחמניית-המבורגר עגולה, ועוד בצבע כמעט-משכנע של קמח מלא. למה כמעט? כי הקלות והאווריריות שלהן... בוא נגיד שאני יודעת מה זו חיטה מלאה, ולחם מ-100% חיטה מלאה לעולם לא יהיה כזה קל ואוורירי בלי שימוש נדיב ב"משפרי אפייה" ואלוהים יודע איזה עוד כימיקלים. אבל איך שראיתי אותן, עדיין חמות מהתנור בכניסה לסופר (תעלולי שיווק נאלחים!), פתאום כל-כך, אבל כל-כך בא לי הנבורגר, שהייתי מוכנה לתת ללחמניות האלה, ולעצמי, את מה שנקרא בנפיט אוף דאוט.

בנוסף נתקלתי לא מזמן במתכון המאד-חביב וקל הזה לקטשופ ביתי שאכן הניב תוצאה משכנעת למדי, וידעתי שזהו זה. המבורגר איט איז.
קטשופ, מלפלפון חמוץ ופרוסות בצל סגול ועגבניה מחד, חרדל דיז'ון מאידך. אנחנו כמעט שם.

המתכון שלהלן מניב גרסה מאד יציבה ולא מתפרקת, בזכות קמח החומוס והפשתן הטחון. לי יצאו 3 המבורגרים עבים מדי. בפעם הבאה (ותהיה, כי הם כל כך טעימים!) אני אדע שהתערובת מספיקה ל-4 המבורגרים בעובי סביר יותר.
המבורגרים מוגזמים!

מה צריך:
1 קופסת שימורים של שעועית שחורה, מסוננת ושטופה היטב
½ בצל סגול
2 שיני שום
1 כף שמן זית
1 כף רסק עגבניות
2-1 כפות רוטב סויה
1/3 כוס קמח חומוס
1 כף פשתן טחון
מלח פלפל
1 כף רוטב צ'ילי חריף או צ'ילי גרוס לפי הטעם (לא חובה)
3 פטריות שיטאקי, מושרות, סחוטות וקצוצות (לא חובה, אבל תורמות למרקם ואפקט ה"אוממי" הבשרי)
½ כפית רוזמרין טרי קצוץ דק (אפשר להחליף באורגנו טרי או יבש)

הכנה:
  1. מחממים תנור ל-250 מעלות
  2. טוחנים במעבד את השעועית, הבצל והשום.
  3. מוסיפים את השמן, רסק עגבניות, רוטב סויה, מלח, פלפל ומערבבים היטב. אם משתמשים ברוטב צ'ילי מוסיפים בשלב הזה. אם בצ'ילי גרוס – בשלב הבא, עם שאר החומרים היבשים.
  4. מוסיפים את קמח החומוס, הפשתן הטחון פטריות השיטאקי והרוזמרין/אורגנו ומערבבים.
  5. יוצרים מהתערובת קציצות עגולות בקוטר הלחמניה (אני הכנתי רינגים ביתיים מרצועות נייר אלומיניום, הא!) ואופים כ-20 דקות.


הנבורגר. יס!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה